Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κάτι κουρασμένα παλικάρια!...

Και ενώ εδώ εμείς στην Ελλάδα ασχολούμαστε με το έπος της Γκλετσιάδας (μολονότι υποστηρίζω ένα ορθολογικό σύστημα διοδίων - πώς λεν τα Παόκια να πληρώνουμε μόνο στα Μάλγαρα, γιατί είναι κρατικά - κάπως έτσι), με την παράξενη κουστωδία στην παραλία της Σαλονίκης, δίπλα στον Μεγαλέξανδρο, με την Εντολή-Προέδρου επαναφορά της καπνοαπαγόρευσης (αλήθεια, μήπως ο πρόεδρος έχει ψιλο-χαθεί τελευταία; μπας κι ετοιμάζεται στ' αλήθεια για τον ΟΗΕ;), με τις (περίεργες) υποβαθμίσεις της Φιτς κράτους και τραπεζών, με τις βεβιασμένες κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής, που μπουζουριάζει όποιον μοιάζει με τρομοκράτη και έχει συνωνυμία ή συγγένεια με μέλη οργανώσεων, με την αυξομείωση των σπρεντ, αναλόγως της επιμήκυνσης του χρέους και της μεγέθυνσης του Ταμείου Διάσωσης,  με το όριο αρτιότητας στις περιοχές Natura της Υπουργού Μητέρας Τερέζας και με το τείχος/φράχτη/ κοτετσόσυρμα στον Έβρο ..... στη γειτονική μας χώρα ασχολούνται με το δεσμό του Καβαλιέρε (74): Φραντζέσκα (24), Γκραζιάνα (24), Νικόλ (25) ή Ρομπέρτα (26) είναι η εκλεκτή του - ή όλες μαζί;
Μην έχετε αμφιβολία ότι, αντίθετα με τον Λαμπρούκο που δεν ήθελε να του μαραθεί ο μίσχος (η Νόρα Βαλσάμη), ο βαψομαλλιάς Ιταλός γερο-μπισμπίκης χούφτωσε - χούφτωσε, όπως έκανε παλαιότερα και ο αείμνηστος Ανδρέας (και όπως πάνω-κάτω κάνει η τρόικα και οι ντόπιοι υποτακτικοί της, για να τα πούμε λίγο συριζάτα), σύμφωνα και με τις γλαφυρές περιγραφές του Αντιπροέδρου στο πρόσφατο βιβλίο του. Έτρεχε ο έρμος να τον ξυπνήσει μην αργήσουν στο ραντεβού με τη Θάτσερ, κι αυτός ήταν στον όροφο των αεροσυνοδών! (ο Αντρέας προφανώς δεν είχε ανάγκη από συμβουλές "ειδικών απαυτολόγων").
Και όταν ο αρχηγός ενός κράτους περνάει καλά, το ηθικό όλου του λαού είναι ανεβασμένο, τα σπρεντ πεσμένα και η οικονομία δουλεύει ρολόι. Όταν ο αρχηγός θαλασσοπνίγεται στον Τιτανικό, όλα τα κουρασμένα παλικάρια του μαλώνουν συνέχεια σαν τις κακές πεθερές!
(Για τη φώτο διαλέξαμε τελικά την Γκραζιάνα, ως ελάχιστη συμβολή στην ανάκαμψη του ΑΕΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.