Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Κάνοντας τον ...νταή απέναντι στους αδύναμους!

Όχι, δεν αναφέρομαι στο θέμα των ημερών, τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός. Τι καταλάγιασε, δηλ., αφού η Βουλή ετοιμάζεται να υπερψηφίσει την περίφημη διάταξη για τη διακοπή της χρηματοδότησης των οξαποδών. Εδώ που τα λέμε, πρόκειται για μια καλή αρχή, αφού η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα μπορούσε μελλοντικά να συμπεριλάβει και άλλες περιπτώσεις, π.χ. κομμάτων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς κ.λπ.
Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Είναι το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος, και με τη βούλα πλέον του Δικαστηρίου της Ε.Ε (ΔΕΕ) (απόφ. 2012/C 217/30) αποδεικνύεται ότι έχει -τρόπο τινά- "χρυσαυγίτικη" συμπεριφορά, κάνοντας τον νταή και τον μάγκα μόνο απέναντι στους φτωχούς και τους αδύναμους, καθ' όσο διάστημα, βέβαια, οι φτωχοί και αδύναμοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς αυτούς Κράτος δεν υπάρχει. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι από τον Φλεβάρη του 2011 (λίγους μήνες αφότου μπήκαμε στον αστερισμό των Μνημονίων) μέχρι σήμερα, το Κράτος αρνείται να ζητήσει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός το ποσό των 15,34 εκατ. ευρώ (πλέον των τόκων), ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εξαπολύει φοροκυνηγητό και επιβάλλει χαράτσια στη λογική "λίγα από πολλούς", αδιαφορώντας αν τα θεωρούμενα ως λίγα είναι απλά ανύπαρκτα για πολλούς συνανθρώπους μας.
Ενός Κράτους που αμοίβει τους εκπαιδευτικούς μας στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά με μισθούς πείνας (εξωθόντας τους στη μαύρη εργασία), που φορολογεί τους αυτοαπασχολούμενους και τα μπλοκάκια εν μέσω οικονομικής κρίσης σαν να έχουν εισοδήματα 50 και 100 χιλιάδων ευρώ (εξωθόντας τους επίσης στην φοροδιαφυγή και την απόγνωση - αλλά γιατροί και δικηγόροι είναι οι περισσότεροι πολιτευτές μας, τι να περιμένει κανείς), που θεωρεί τα παιδιά ως ...τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης (όταν σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας παρουσιάζει μείωση κατά 120.000 κατοίκους περίπου), που επιβάλλει φορολογία στα χωράφια του κόσμου που παλεύει να επιβιώσει στην ύπαιθρο, και εισπράττει με εκβιαστικό τρόπο ενοίκια (δρώντας ως εγκληματική οργάνωση) για τα σπίτια μέσω της ΔΕΗ, ακόμα και αν αυτά ανήκουν ακόμη στις Τράπεζες. Που χρηματοδοτεί τις Τράπεζες τάχα μου για το καλό των καταθέσεων, επιτρέποντας ακόμη και σήμερα το πάρτυ από τα μεγαλοστελέχη και τα golden boys, τα ίδια που έφεραν τις Τράπεζες στο χείλος του γκρεμού. Που εν έτει 2013 έχει μετατρέψει το συνταγματικό δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση (βλ. θέρμανση, περίθαλψη) σε αναγκαστική πολυτέλεια. Που χρεώνει περισσότερο από ένα μεροκάματο ως εισιτήριο για είσοδο στα δημόσια -κατά τ' άλλα- νοσοκομείο. Ναι, αυτό το Κράτος που κατήντησε να πουλάει προστασία στους πολίτες του, δέχεται να καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη ανάκτηση παράνομης επιχορήγησης σε ιδιωτική εταιρεία.
...Και να σκεφθεί κανείς ότι ο ίδιος άνθρωπος που ως Υπ. Οικ. προσέφυγε εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μη ζητήσει το Ελληνικό Δημόσιο τα παραπάνω χρήματα, τελικά παραπέμφθηκε στο δικαστικό συμβούλιο επειδή απέκρυψε στοιχεία και δεν αξιοποίησε την περίφημη Λίστα Λαγκάρντ (που ακόμα και σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί καταλλήλως). Και όλα αυτά, τη στιγμή που ένα ολόκληρο (γαλατικό) χωριό στη Χαλκιδική, λογίζεται ως ... εγκληματική οργάνωση! Μήπως, τελικά, ζούμε πράγματι σε καθεστώς Κατοχής και δεν το 'χουμε χωνέψει καλά-καλά; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.