Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πεινάστε, παγώστε, τελειώσατε!...

Όσοι κακοπροαίρετοι, μίζεροι, γκρινιάρηδες, οπαδοί των Σκουριών και εχθροί των πρωτογενών πλεονασμάτων πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς Κατοχής, τότε είναι απλά ανιστόρητοι.  Γιατί μπερδεύονται βλέποντας την σχεδόν με χίλια παρακάλια επανάκαμψη της (υπόλογης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πλην ΔΝΤ) γερμανικής τρόικας (αφού η Γερμανία κάνει τελικά κουμάντο στην Ε.Ε.) στην Αθήνα, προκειμένου έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις να αποδεσμεύσει την πελώρια δόση του 1 δισ.ευρώ. Και συνδυάζοντας εικόνες από ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια φαγητό, ή από άστεγους, που ολοένα και αυξάνονται, σού λένε, φέρνει λίγο από Κατοχή η κατάσταση, στην πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη εκδοχή της.
Και όμως! Η κατάσταση μάλλον θυμίζει στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Όχι μόνο γιατί πλέον η λέξη "χαράτσι" καθιερώθηκε στο λεξιλόγιο των Ελλήνων (χάρη στο σημερινό -μόνιμο- αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, που το επέβαλε μέσω της ΔΕΗ), αλλά επειδή ήρθε η ώρα να επιβληθεί ο επί Τουρκοκρατίας γνωστός "φόρος καπνού", ο οποίος επιβάλλονταν στις μη μουσουλμαντικές οικογένειες για κάθε καμινάδα τζακιού που κάπνιζε.
Γιατί, είναι δυνατόν, στην εποχή μας, να εισπνέουν όλοι ανεξαιρέτως (συμπεριλαμβανομένων πολιτευτάδων, διοικητών οργανισμών, στελέχη πολυεθνικών, γκόλντεν μπόις) την αιθαλομίχλη στις πόλεις, ακόμα και αυτοί οι ευκατάστατοι άθρωποι, που θερμαίνονται με φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα; Έτσι, σύμφωνα, με το Σχέδιο ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΥΠΕΚΑ, τις μέρες που θα παρατηρούνται σημαντικές υπερβάσεις στα επίπεδα ρύπανσης από αιθαλομίχλη (βλ. τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα), θα μπορεί να επιβάλεται απαγόρευση χρήσης τζακιών και σομπών, λες και οι μοντέρνοι αστοί τα χρησιμοποιούν για να βγάζουν γούστα (όπως και θα 'πρεπε εν έτει 2013), και όχι από ανάγκη.
Φανταστείτε, λοιπόν, την πρώτη απαγόρευση χρήσης τζακιών τις ημέρες των Χριστουγέννων. Και ας αναλογιστούμε τις οικογένειες εκείνες που ζούνε με κομμένο ρεύμα, από τις οποίες θα στερηθεί ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης και μαγειρέματος. Γιατί, πολύ φοβάμαι ότι μάλλον προσχηματικός είναι ο λόγος διασφάλισης της υγείας των συμπολιτών μας. Υγιής παραμένει, εξάλλου, και εκείνος που δεν τουρτουρίζει μέσα στο σπίτι του, αυτός και η οικογένειά του. Και λέω προσχηματικός, αφού μάλλον αποτελεί έναν εκβιαστικό τρόπο για να μαζέψει το Κράτος περισσότερους φόρους από το πετρέλαιο θέρμανσης. Για να μην φτάσουμε να σκεφτούμε ότι πολύ απλά, οι κυβερνώντες τούτο τον τόπο (που δεν είναι απαραίτητα μόνο η εκλεγμένη Κυβέρνηση) προσπαθούν πολύ απλά να "απαλλαχτούν" από όσους δεν είναι σε θέση να πληρώνουν χαράτσια, φόρους και εισφορές (τα οποία, στην εποχή των ...πρωτογενών πλεονασμάτων προορίζονται για την ταχύτερη αποπληρωμή των δυσθεώρητων διμερών δανείων της χώρας μας).
Και, τέλος, ας κρατήσουμε ακόμα δύο νούμερα της τρέχουσας επικαιρότητας: 2,6 εκατ. συμπολίτες μας (ήτοι περίπου το 50% των υπόχρεων σε υποβολή φορολογικής δήλωσης) χρωστούν στο Δημόσιο 22,6 δισ.ευρώ. Ενώ τα κόκκινα δάνεια (σαν να λέμε τα ληξιπρόθεσμα προς τις Τράπεζες) έχουν φτάσει σε ποσοστό το 30%... Πόσο μυαλό χρειάζεται εκεί στο Υπ.Οικ. για να καταλάβουν ότι με την επιβολή δυσθεώρητων έμμεσων φόρων (π.χ. στα καύσιμα), και φόρων σε ανύπαρκτα εισοδήματα δημιουργούν αφενός νέες γενιές κόκκινων δανείων, και αφετέρου εξωθούν τον κόσμο σε λύσεις έκτακτης ανάγκης για την επιβίωσή του; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.