Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Επιχείρησις .... γης μαδιάμ!


14.4.10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΓΗΣ... ΜΑΔΙΑΜ!

Γράφει ο Δ. Παλάσκας
δρ Δασολόγος


Αγαπητό fimotro,
μετά και το σημερινό επιτυχές (;) τεστ δανεισμού στο προνομιακό επιτόκιο του 4,55-4,85% (η οποία επιτυχία άλειψε (=spread) με βούτυρο το ψωμί των κακών κερδοσκόπων (370 μ.β.), σκέφτεται κανείς ότι το κοκτέιλ έλλειμμα + ύφεση + υψηλός πληθωρισμός + δημόσιο χρέος + spread μοιάζει με το κοκτέιλ που έφτιαξε ο φαλακρός πράκτωρ Θ. Β. στην αρχή της ταινίας "Επιχείρησις γης μαδιάμ", όταν φώναξε... το απίθανο "ΠΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ"! Κάθε παραλληλισμός του ύφους του φαλακρού πράκτορα με πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα είναι καθαρά συμπτωματική, αν όχι προφητική.
Από την τρέχουσα επικαιρότητα της Οικονομίας, την οποία λόγο τρομοκρατικού περιεχομένου θα πρέπει μάλλον να την παρουσιάζουν οι συντάκτες της Αντιτρομοκρατικής παρά οι οικονομικοί συντάκτες, αφού τους τελευταίους μήνες η Οικονομία τρομοκρατεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, προκύπτει το παρακάτω ζήτημα:
Είναι δόκιμος ο όρος "οικονομική βοήθεια" η εξασφάλιση διμερών δανείων με 5,01% (πώς και δεν το εμφανίσανε σε 4,99% για ψυχολογικούς λόγους); Μάλλον για μια καλή επένδυση εκ μέρους των δανειστών μου μοιάζει, αφού οικονομική βοήθεια θα ήταν η δωρεά χρηματικών ποσών, η διαγραφή χρεών κ.λπ., όπως έγινε στην Αϊτή, μετά τον πρόσφατο σεισμό.
Επίσης, από σημερινές δηλώσεις, σημειώνω δύο τινά:
1) Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν (κατά τον Αλαβάνο), επειδή είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Πράγματι, μια προκήρυξη εκλογών, ή μια επανάσταση, θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο, ειδικά για την Οικονομία... Πώς τη λένε εκείνη τη χώρα, Κιργιστάν;;;
2) Από τα 300 δισ.ευρώ του χρέους, το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα 287, αφού η ΝΔ αύξησε το πρωτογενές έλλειμμα μόνο κατά 3+7 δισ.ευρώ. Αυτό το ωραίο ακούστηκε στη Βουλή. Τελικά, μάλλον οι μιγαδικοί αριθμοί (αυτοί δηλ. που περιέχουν και τη φανταστική μονάδα i) φτιάχτηκαν από ανθρώπους που βαρούσαν μύγες
Και κλείνω με μια τελευταία απορία:
Όταν μας κυβερνήσουν τα δίδυμα, το χρέος πόσο θα είναι; ΄

Πηγή: fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.