Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Το Top 5 των παραλιών στο Πήλιο!


Aφού δεν έχουμε ακόμη να σχολιάσουμε τα στοιχεία για τις καθαρές δανειακές ανάγκες της Κεντρικής Κυβέρνησης, που εκδίδει το πρώτο δεκαήμερο η Τράπεζα της Ελλάδας (αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, της τρόικας απελθούσης), και δεδομένου ότι και οι πολιτικοί μας ξεκουράζονται σε κάποιο νησί, κάποια παραλία, έπειτα από μήνες εξαντλητικής δουλειάς, σε ανάλογο κλίμα παρουσιάζουμε το Top 5 των παραλιών στο Πήλιο.
Τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι: α) φυσική ομορφιά, β) καθαρά νερά, γ) προσβασιμότητα, δ) ομπρελοξαπλώστρες, καθόλου ή σε ανεκτά επίπεδα, ε) δυνατότητες για αθλοπαιδίες (ρακέτες, βόλεϋ), στ) δυνατότητα για διανυκτέρευση στην παραλία (ο νοών νοείτω) και ζ) ωραίος κόσμος (στο fimotro είμαστε θαυμαστές του ωραίου)! Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές παραλίες, φυσικά, και η παρούσα λίστα μπορεί άνετα να μεταβληθεί.
1. Άγιοι Σαράντα (φώτο): είναι το επίνειο της Μακρυράχης. Τις καθημερινές έχει αρκετό κόσμο, αλλά το Σαβ/κο είναι must προορισμός της νεολαίας λόγω του beach bar στο τέλος της παραλίας, με πολυάριθμες ωραίες παρουσίες. Απέχει 1 ώρα από Βόλο (να προτιμήσετε τη νέα διαδρομή Χάνια - Κισσός - Μακρυράχη).
2. Ξινόβρυση, Ποτιστικά. Σε μικρή απόσταση από την Αργαλαστή, μια αρκετά μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία με χοντρή άμμο, αγαπημένη της νεολαίας, ιδίως τις Κυριακές, μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββάτου. Το τοπίο διαφέρει από εκείνο του υπόλοιπου Πηλίου - μοιάζει μάλλον με κυκλαδίτικο. Όταν πέσει ο ήλιος στην παραλία εκτυλίσσεται ένα άτυπο τουρνουά ρακέτας. Λόγω των λίγων καταλυμάτων στην περιοχή, πολλές παρέες το βράδυ διανυκτερεύουν εκεί. Σε μικρή απόσταση (πεζή) υπάρχει και παραλία γυμνιστών. Στη γύρω περιοχή, περισσότερο απομονωμένη και εξίσου όμορφη, είναι η παραλία του Κομό.
3. Άγιος Ιωάννης, Πλάκα. Στον Άη Γιάννη υπάρχουν άλλες δύο παραλίες (η παραλία κατά μήκος του χωριού και η παραλία στο Παπά Νερό, εξίσου όμορφη με την Πλάκα). Εδώ συστήνεται η διαμονή στα καταλύματα του χωριού, το οποίο θυμίζει πολύ από νησί. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε για το γειτονικό γραφικό χωριό Νταμούχαρη, όπου γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας Μάμα Μία.
4. Φακίστρα (κάτω από την Τσαγκαράδα). Σαν βγαλμένη από πειρατική ταινία, η παραλία έχει απαράμιλλη φυσική ομορφιά, κρυμμένη σε ένα φυσικό ορμίσκο με ψηλούς βράχους στο έμπα της και πλούσια βλάστηση. Προσεγγίζεται μόνο μέσω μονοπατιού (10-15 λεπτά περπάτημα περίπου). Απαραίτητες οι προμήθειες και το νερό!
5. Τέλος, στο No 5, αναφέρουμε μια σειρά από εξίσου αξιόλογες παραλίες (στην παρένθεση το κοντινότερο χωριό): Α. από πλευρά Αιγαίου: Μελανή (Αργαλαστή), Ομβριός (Πουρί), Μυλοπόταμος (Τσαγκαράδα), Βρωμονέρι (Κατηγιώργης), Λιμνιώνας (Ξουρίχτι), Μικρό (Πλατανιάς). Β. από πλευρά Παγασητικού: Λεφόκαστρο (Αφέτες), Καλλιφτέρη (Άφησος), Πάου (Αργαλαστή).
Και ας μην ξεχνάμε, ότι στην εποχή του ΔΝΤ, οι παραλίες μας σε όλη την Ελλάδα είναι ακόμη πιο όμορφες και απολαυστικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.