Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Μηδενίζοντας το έλλειμμα, fast-track!


Ενώ η τρόικα μάς πιέζει να φτάσουμε το έλλειμμα στο 7% αντί του 7,6% (από 8,1% φέτος, πρώτα ο Θεός) και ουσιαστικά μας τα πρήζει με... πενταροδεκάρες, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι στο τέλος του 2011 το έλλειμμα είναι δυνατόν να μηδενιστεί εντελώς! Δεν πρόκειται για κοσμογονική πρόβλεψη, πρόχειρη εκτίμηση ή ανεκπλήρωτη επιθυμία (αν π.χ. αυτό γίνονταν στα τέλη του 2012 θα θεωρούσα ότι κάτι περισσότερο γνωρίζουν για τη συντέλεια του κόσμου), αλλά μάλλον για ένα είδος Συμβόλου της Πίστεως, αφού οι άπιστοι διαγράφονται ασκαρδαμυκτί.
Με δεδομένη λοιπόν τη δύναμή του να αποπέμπει ή να προσηλυτίζει πολιτικούς, ο Μηδενισμός του Ελλείμματος της Ελλάδας σε 1 Χρόνο θα μπορούσε κάλλιστα να προταθεί για Νόμπελ (προφανώς Οικονομίας, δεκτές κάθε προσφορές).
Βέβαια, οι σκοτεινές δυνάμεις των αγορών δεν πρόκειται να αφήσουν μια τέτοια εξέλιξη να λάβει ποτέ χώρα σε μας ή σε κάποια άλλη χειμαζόμενη οικονομία. Φαντάζεστε όλες οι χώρες με μικρότερα ή μεγαλύτερα ελλείμματα να σταματήσουν να δανείζονται (το έλλειμμα γεννά την ανάγκη για δανεισμό); Τι θα τα κάνουν τόσα λεφτά οι διεθνείς πιστωτικοί οίκοι; Στην πλάτη ποιων θα κερδοσκοπούν; Γι' αυτό εκτιμώ ότι κάποια τέτοιου είδους σκοτεινή οργάνωση κρύβεται πίσω από την απελευθέρωση χιλιάδων γουνοφόρων προσφάτως στην Καστοριά, και όχι διεθνείς ακτιβιστές, όπως φάνηκε αρχικά. Θυμίζω ότι, μεταξύ άλλων, με την fast-track ανάπτυξη και την καθετοποίηση της γουνοποιίας, της ιχθυοκαλλιέργειας, του κρόκου, της τρούφας, των στρουθοκάμηλων, της σπιρουλίνας, των αρωματικών φυτών κ.ά.(πρόσθεσα και μερικά δικά μου), σε συνδυασμό με τα πετρέλαια, το χρυσό και το ουράνιο του Αιγαίου και τα φωτοβολταϊκά/αιολικά πάρκα σε γη και θάλασσα μπορούμε να κάνουμε την (σχεδόν) χρεοκοπημένη Ελλάδα Νο 1 οικονομική υπερδύναμη.
Η μαθηματική απόδειξη και ο συμβολισμός του εγχειρήματος είναι προφανή: τα βιζόν θα ροκανίσουν λίγο έλλειμμα, θα ξεγλιστράμε από την Κομισιόν σαν το χέλι, θα δώσουμε και λίγα στατιστικά μούφα, όταν θα μας κατηγορούν για παραποίηση στοιχείων θα κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο κ.ουκ.
Και μέχρι να γίνουν αυτά, ας δούμε τι θα κάνουμε με το επταχίλιαρο μπιλιετάκι της περαίωσης! Όχι δύσκολη απόφαση, αφού ... τι να τα κάνεις τα λεφτά, άμα δεν έχεις φράγκο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.