Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Καλλικράτης και Ησαϊας ... uber alles!


Με το spread να έχει κολλήσει πάνω από τις 800-900 μ.β. εδώ και πολύ καιρό (ήτοι επιτόκιο δανεισμού στα 10ετή ομόλογα όσο περίπου αυτό που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στον έλληνα μικρο-επιχειρηματία) παρ' όλα τα εγκωμιαστικά λόγια των καλών μας φίλων και πιστωτών προσφάτως, σε συνδυασμό με τα μαντάτα για την ύφεση που δημοσιοποιούνται κατά διαστήματα, έχουμε πλέον εναποθέσει την πάσα ελπίδα μας στον Καλλικράτη και το ανανεωμένο ρόστερ της Κυβερνητικής μας Ομάδας. Και επειδή κατά τη λαϊκή σοφία συνήθως αργεί να ξημερώσει εκεί όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, ήταν οπωσδήποτε σοφή κίνηση, εκτός του αντιπροέδρου, να τοποθετηθεί και ένας συντονιστής των πολυάριθμων κυβερνητικών στελεχών.
Βέβαια ο συντονιστής λογικά θα πρέπει σύντομα να εισηγηθεί έναν υπουργικό Καλλικράτη, με συγχωνεύσεις αναπλ.υπουργών και υφυπουργών, αλλά αφήνουμε τον κόουτς να δοκιμάσει το νέο σύστημα 2-16-7-23 στην πράξη. Γεγονός είναι ότι στο πρόσφατο ριάλιτυ εύρεσης υποψηφίων για τις εκλογές, ή για αποχώρηση ή μετακίνηση (το οποίο εξελίχθηκε εν τέλει στο τηλεπαιχνίδι "Ο πιο αδύναμος κρίκος") αναδείχθηκε το φιλοσοφικό ερώτημα εάν είναι προτιμότερο κανείς να είναι δήμαρχος, περιφερειάρχης, υπουργός/υφυπουργός ή απλός βουλευτής.
Πραγματικά, δύσκολη η επιλογή, αφού κανείς πρέπει να σταθμίσει τον φόρτο εργασίας (σε συνδυασμό πάντα με τη δυνατότητα επιλογής συμβούλων), την εξελιξιμότητα, τις αποδοχές και τα τυχερά, τις αρμοδιότητες και την εξουσία και τέλος τα πιθανά γιαουρτώματα και γιουχαϊσματα. Τα οποία μπινελίκια δεν θα πρέπει να αποκλείονται, αφού τα φθινοπωρινά διλήμματα των πολιτών είναι του τύπου ανεργία ή εξαθλίωση, ανέχεια ή πείνα, Μνημόνιο ή χρεωκοπία, πετσοκομμένες συντάξεις ή τίποτα. Και όταν στην κοινωνία οι επιλογές είναι μηδαμινές, φαινόμενα όπως η τάση για μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, ή η αύξηση των γάμων για οικονομικούς λόγους είναι αναμενόμενα. Εξάλλου και ο γάμος αποτελεί στην ουσία μια πανάρχαιη μορφή Καλλικράτη (και έσονται οι 2 εις σάρκαν μία)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.