Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Too good to be true!...

Ξεχώρισα 3 ειδήσεις της επικαιρότητας (+ 1 τοπικό συμβάν) για να κάνω τους αναγνώστες μας να χαρούν, λίγο πριν τον Γολγοθά της Μ.Εβδομάδας (κάτι σαν την Ανάσταση του Λαζάρου πριν τη Βδομάδα των Παθών):
α) Σε μια μακροσκελή κοινή συνέντευξη των Υπ.Οικ. και Υπ.Υποδομών ανακοινώθηκε ότι τα διόδια θα μειωθούν από 30% - 50% για μια τριετία, μέχρι να γίνουν όλα ηλεκτρονικά και να κατασκευαστεί το παράπλευρο δίκτυο (θυμίζει και λίγο το "Ζήσε Μάη..."). Συμφωνία δεν έχει υπάρξει ακόμα, πρέπει εξάλλου να ψηφιστεί νόμος κ.λπ, αλλά οι σημερινές ανακοινώσεις έγιναν, λέει, για να δοθεί μια δυναμική στην τελική συμφωνία!!! Δεν ξέρω αν θα κοστίζει ακριβότερα ο πασχαλινός οβελίας ή το πηγαινέλα στο χωριό, τουλάχιστον μπορούμε να ονειρευόμαστε φθηνότερα μπανάκια στο Πήλιο το καλοκαίρι!
β) Προ-δημοσιεύτηκε μια μάλλον περίεργη προκήρυξη του ΕΣΠΑ (www.gsrt.gr) για την τριετή πρόσληψη επιστημόνων με διδακτορικό ή μάστερ από ιδιωτικές επιχειρήσεις και αποδοχές έως και 2.300 ευρώ μηνιαίως! Με την ανεργία στο 15,1% και τα σπρεντ να τρέχουν με τα χίλια, είναι να μην γυρίσουν τα ευρώπουλα στα μάτια των άνεργων επιστημόνων;
γ) Κατά 25% μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης το 1ο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της (αξιόπιστης) Τράπεζας της Ελλάδας, παρ' όλο που τα έσοδα μειώθηκαν και τα έξοδα αυξήθηκαν! Μάλιστα, το πρωτογενές έλλειμμα του τριμήνου είναι μόλις 110 εκ.ευρώ! Τώρα πώς γίνεται αυτό, ας είναι καλά το ΠΔΕ... Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το Υπ.Οικ. ανακοίνωσε για την αντίστοιχη περίοδο αύξηση 7,7% του ελλείμματος, αν και οριακή έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2011 για το 1ο τρίμηνο. Περιέργως, το (προσωρινό) Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού του Μαρτίου δεν είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του Υπ.Οικ. Μήπως κρύβει κάτι;
δ) Ένα φωτεινό αντικείμενο σαν μετέωρο φάνηκε στον ουρανό της ανοιξιάτικα ψυχρής Θεσσαλονίκης κατά τις 21.45, σχεδόν πάνω από το Σέιχ-Σού. Λέτε να είναι... σημάδι των καιρών; Πάντως, πολύ εντυπωσιακό και όμορφο φαινόμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.