Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κάν'το όπως με τη... Βιστωνίδα!

Αρχίζει και ανάβει σιγά-σιγά η συζήτηση για τα 50 δισ. ευρώ, που θα προκύψουν μέχρι το 2015 (!) από την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας. Είναι όμως κάτι κακοπροαίρετοι που ισχυρίζονται ότι δήθεν απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες, ότι ούτε καλά-καλά καταγραφή δεν έχει γίνει, ότι λίγα είναι "καθαρά" και αξιοποιήσιμα κ.λπ. Τώρα, βέβαια, αν σκεφτεί κανείς με τι ταχύτητα λειτούργησε η κρατική μηχανή (πιθανόν και με... άνωθεν αρωγή) στην περίπτωση της ανταλλαγής των παραλίμνιων εκτάσεων και της λίμνης της Βιστωνίδας με άλλα κρατικά φιλέτα, τότε νομίζω ότι η συσσωρευμένη τεχνογνωσία όσων ενεπλάκησαν θα πρέπει ποσωδήποτε να αξιοποιηθεί. Κακώς στοχοποιήθηκαν από τις Εξεταστικές, οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια κάποια λύσις.
Και μιλώντας για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, να πούμε ότι, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, αυτή δεν αφορά τους φυσικούς πόρους, και συνεπώς, τα δάση. Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας σήμερα και σύμφωνα με το μήνυμα του αρμόδιου υφυπουργού ΥΠΕΚΑ, το δάσος του μέλλοντος θα παίξει σημαντικό ρόλο για την παραγωγή ... καθαρού και πόσιμου νερού (εξ ου και η φράση "περί ανέμων και υδάτων"). Βλέπετε, με την ξυλοπαραγωγική διαχείριση και εκμετάλλευση των δασών ασχολούνται μόνο κάτι τριτοκοσμικές χώρες και όχι, φυσικά, η σύγχρονη χώρα μας! Το αν θα πέσει του χρόνου μαύρο τσεκούρι στα ταλαιπωρημένα δάση μας με το πετρελαιάκι θέρμανσης στα 1,30 ευρώ/λίτρο, είναι μια μικρή λεπτομέρεια ανάξια αναφοράς.
Δυστυχώς, ορθολογική αξιοποίηση και διαχείριση σημαίνει καλή λειτουργία της κρατικής μηχανής, fast track, γρήγορες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, θεωρήσεις μελετών κ.ά. που δύσκολα πλέον γίνονται, όταν δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα καύσιμα μετακίνησης των κρατικών αυτοκινήτων (ένα παράδειγμα από τις Δασικές Υπηρεσίες). Αλλά, ας δούμε τι θα μας φέρει φέτος η 25η Μαρτίου!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.