Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η μπάντα που δεν καπνίζει!...

Αγαπητό, εναγόμενο fimotro,
μ' αυτά και μ' αυτά, και ενώ είχα σταματήσει από καιρό τις ειδήσεις του Μέγκα (μ' είχε κουράσει κάπως ο μίζερος σχολιασμός της οικονομικής επικαιρότητας), είπα σήμερα να κάνω την απαραίτητη αυτοψία / τηλοψία για να διαπιστώσω εάν οι ξεγυρισμένες αγωγές προήλθαν από ευθιξία ή από μύγιασμα (εκείνων που έχουν τη μύγα). Τι να πει κανείς; Τέτοια χαιρεκακία για τη μαύρη τρύπα στα έσοδα του διμήνου και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ούτε οι βάζελοι για τα στραπάτσα των γαύρων στην Ευρώπη και τούμπαλιν! Επιβεβαιώνοντας το ότι "είδηση είναι μόνο η κακή είδηση" (στα άλλα κανάλια τουλάχιστον προβάλλονται κάποιες πινελιές αισιοδοξίας και ελπίδας, π.χ. με τη στροφή των νέων σε μοντέρνες καλλιέργειες).
Να σημειώσουμε βέβαια ότι στα μπλογκ γράφει κανείς τις σκέψεις του, όπως σε ένα προσωπικό ημερολόγιο, με ό,τι ύφος τού γουστάρει (γι'αυτό κι εγώ τα προτιμώ για την ανεμελιά τους από τη σοβαρή αρθρογραφία). Εδώ τα μπλογκς έχουν σούρει πολύ περισσότερα και χειρότερα για τον Καραμανλή, τον Μητσοτάκη (μπρρρ!), τον σημερινό πρωθυπουργό, ή τον Πάγκαλο, που θα ΄πρεπε αναλογικά να αξιώνουν αυτοί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας σε αποζημίωση. Είναι όμως και το blogging ένα είδος ξεχαρμανιάσματος - αφού ο Καπουτζίδης σταμάτησε τα σίριαλ, κάπως έπρεπε κι εμείς να αντιμετωπίσουμε την εθνική μας κατάθλιψη.
Να, παρασύρθηκα κι εγώ με το φλέγον θέμα, και θα ξεχάσω το κυρίως μου θέμα: έρχεται σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη (4/4) και την Αθήνα (5 & 6/4) η μπάντα που δεν καπνίζει (The Non-Smoking Orchestra). Όχι, δεν πρόκειται για την ασυντόνιστη, φάλτσα και βαρυεστημένη μπάντα της Κυβερνήσεως, η οποία παίζει σε ήχους ρηχής ύφεσης (παίξτε και καμιά δίεση ρε παιδιά), αλλά για τη φημισμένη μπάντα του Εμίρ Κουστορίτσα, που θα μας χαρίσει τσιγγάνικες τεκνο-ροκ μουσικές. Μάλιστα, ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της λέγεται "Bubamara", όνομα συνώνυμο με το fimotro στην εποχή των διώξεων των μπλογκς, που ζούμε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.