Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Οι ωραίοι έχουν χρέη!


Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν τα τρισκατάρατα νέα μέτρα. Έχω πια χάσει το λογαριασμό ποιο πακέτο μέτρων είναι αυτό, το 3ο ή το 4ο; Πάντως κάθε προηγούμενο και καλύτερο.
Στην αρχή του έτους λέγαμε ότι εθνικός στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 8,7% (κατά 4 μονάδες). Με τα νέα μέτρα, ποιος είναι ο νέος στόχος, ή οι στόχοι; Μήπως η επιβολή μέτρων είναι πανάκεια και αυτοσκοπός; Ή μήπως είναι η θεία δίκη, μια τιμωρία δηλ., μια πράξη εκδικητικότητας για την Ακρόπολη, τα όμορφα νησιά μας, και της εθνικές παραξενιές μας (βλ. FYROM);
Ένα είναι σίγουρο: οι ωραίοι έχουν χρέη! Έχουμε γίνει οι καλύτεροι πελάτες των αγορών, και σύντομα και των εταίρων μας. Πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά σε τόκους: Με 300 δισ. χρέος και μέσο επιτόκιο 3-4%, κάθε χρόνο θέλουμε 9-12 δισ.ευρώ σε τόκους. Και το κυριότερο, τα πληρώνουμε στους ξένους... Τουλάχιστον, ας τα πληρώναμε στους εαυτούς μας. Ένα μέρος από αυτά σίγουρα θα επανεπενδύονταν στην εθνική οικονομία. Ας δανειστεί η Ελλάδα από τους Έλληνες, ας βγουν επιτέλους τα λεφτά από τα σεντούκια, ας γίνουν λαϊκά ομόλογα, αν είναι, βέβαια, εφικτό. Αυτοί το ξέρουν οι ειδικοί. Αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα, αν και αυταπάτες δεν πρέπει να τρέφουμε. Με τους ρυθμούς της δικαιοσύνης, τα κλεμμένα μόνο οικειοθελώς και αυτοβούλως θα έρθουν κάποτε πίσω (του αγίου .... ανήμερα).
Ας επιβληθούν λοιπόν έκτακτα, επώδυνα μέτρα, από τον ελληνικό λαό, για τον ελληνικό λαό! Αλλά αυτά να συνδεθούν με στόχους, και όταν οι στόχοι επιτευχθούν, τα μέτρα να γυρίσουν από εκεί πού ΄ρθαν. Όχι σαν τον ΦΠΑ που έγινε από 18 - 19%, μετά 21% και αύριο 23%. Ο τιμαριθμοποιημένος ΦΠΑ είναι ελληνική πατέντα παγκοσμίως!
Ναι, να γίνουμε καλύτεροι, πιο παραγωγικοί, να μην πηγαίνει ένα ευρώ χαμένο, αλλά κυρίως επειδή το θέλουμε εμείς και γιατί έτσι μας γουστάρει. Εάν οι Γερμανοί μάς θεωρούν τεμπέληδες και χαραμοφάηδες, ας βάλουμε έναν ακόμα εθνικό στόχο να τους αποδείξουμε πως όταν θέλουμε μπορούμε να γίνουμε και πιο παραγωγικοί από αυτούς και τα καλά της πατρίδας να χαιρόμαστε, που αποκτήσαμε με θυσίες και πολέμους, στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Μέρκελ, μπακαλογατί, δεν σε έχουμε ανάγκη! Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι Έλληνες στα δύσκολα μόνο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, και τα δύσκολα ξεκινούν από αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.